Wordless Wednesday - Antara Sama Rata Dan Keadilan


Fahami perbezaan maksud antara sama rata dan keadilan

sumber - DarTaibah

sifu rumah lelong, jutawan hartanah, pelaburan hartanah

Apartment Taman Tasik Untuk Disewa Kembali

Apartment Taman Tasik Untuk Disewa
Assalamualaikum semua. Hari nih saya terpaksa naikkan balik iklan untuk disewa ini disebabkan tenant nak pindah keluar - wife pregnant, tak larat nak naik tangga tinggi2. Ikutkan duit deposit tenant burn sebab pindah keluar dalam tempoh kontrak. Tetapi atas perikemanusiaan, saya pulangkan separuh wang depositnya. Dah bukan rezeki saya dengan tenant ini.

Jadi, apartment ini dibuka lagi untuk kemasukan Januari 2014. Terbuka kepada para teruna dan dara yang belajar di UTeM atau yang baru bekerja di sekitar Ayer Keroh. Pasangan muda juga akan dipertimbangkan dengan syarat kontrak sewaan selama setahun dan ke atas.

Saya kepilkan beberapa gambar apartment saya di sini.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bilik Apartment Taman Tasik Utama Berdekatan UTeM


- kemasukan segera
- tingkat 4, tiada lif
- 3 bilik tidur, 2 bilik air
- partial furnished (mesin basuh, dapur gas, peti sejuk, kabinet dapur, katil single di setiap bilik, TV, kipas siling di setiap bilik, rak kasut)
- 5-10 minit ke UTeM, MMU, MITC, Mydin, Zoo Melaka, Ayer Keroh, Batu Berendam
- banyak tempat makan berhampiran

- kadar sewa - RM150 seorang
- deposit 2 + 1 + RM50 utiliti = RM500
- keutamaan kepada mereka yang nak tinggal lebih dari setahun



Apartment Taman Tasik Untuk Disewa

Apartment Taman Tasik Untuk Disewa

Apartment Taman Tasik Untuk Disewa


sifu rumah lelong, jutawan hartanah, pelaburan hartanah

Wordless Wednesday - Muhasabah Untuk Pemimpin



sifu rumah lelong, jutawan hartanah, pelaburan hartanah

Running Man Episod 176

RUNNING MAN [ENGLISH SUB]
EPISODE 176
(Kim Kwang Kyu / Jun Hyun Moo / Muzie / Lee Juck / Jang Ki Ha)
“(Popular Man) Inginam Race” 
ON AIR : 15 December 2013 (SBS TV Channel)
Running Man EP.176 Eng Sub
Guests : Kim Kwang Kyu, Jun Hyun Moo, Muzie, Lee Juck and Jang Ki Ha
Location : South Korea
Main : Yoo Jae SukKim Jong KookHaHaKang Gary
            Ji Suk JinLee Kwang SooSong Ji Hyo
Mission : To complete all missions, To be the popular man
NEXT EPISODE : Gil (LeeSsang) will be the special guests.

Please watch Running Man English Sub EP.176 by kshownow as below.
Dailymotion
(Links belong to the subber)
Source 1














(credit: RunManClub.net)

sifu rumah lelong, jutawan hartanah, pelaburan hartanah

Sudah Jatuh Ditimpa Tangga

Assalamualaikum semua.

Sudah jatuh ditimpa tangga, muka tersembam ke tahi ayam. 

Itu la yang boleh saya simpulkan tentang nasib kita yang tinggal di ibu kota negara Malaysia ni. Sejak PRU 13, bermacam-macam berita tentang kenaikan harga barang telah kita dengar. Bermula dengan kenaikan harga minyak, disusuli dengan kenaikan harga gula. Itu tidak termasuk lagi dengan masalah kenaikan harga rumah yang sekian lama membelenggu warga kota yang masih duduk menyewa di Kuala Lumpur.

Menjelang tahun baru ini, kita akan 'disajikan' dengan kenaikan cukai pintu (walaupun ada berita yang menyatakan yang ia akan ditangguhkan) dan yang terbaru, kenaikan bayaran tol untuk hampir kesemua lebuhraya dalam kawasan Lembah Kelang. Itu belum lagi dengan penyelarasan cukai GST yang akan dilaksanakan pada tahun 2015 nanti. Katanya, ada barangan yang turun harga, ada yang naik harga. Sama-sama kita tunggu nanti.

"Telah tiba masanya untuk kadar tol dinaikkan" - Datuk Seri Abdul Wahid Omar
Mungkin bagi sesetengah orang, mereka berpendapat bahawa kenaikan ini tidak dapat dielakkan kerana ini untuk mengelakkan daripada kenaikan secara mendadak di masa akan datang. Ada juga yang menyatakan bahawa kenaikan ini perlu dibuat untuk merangsang ekonomi negara. Ada juga yang menyatakan yang kenaikan harga gula bagus untuk prestasi seks kita. Yang paling tak tahan, kenaikan harga barang ini merupakan ketentuan daripada Allah. Seolah-olah nak men'taichi'kan semua perkara yang berlaku ini kepada Allah.

Macam-macam alasan yang diberikan. Tetapi semua itu tidak dapat memuaskan hati 'rakyat yang didahulukan' untuk merasai azab kenaikan harga barangan ini. Dengan berlakunya kenaikan demi kenaikan ini, ia seperti satu 'bala' yang diturunkan kepada rakyat Malaysia, khususnya bagi mereka yang tinggal di Lembah Kelang ini. Dah la kenaikan gaji tak setara mana, kos sara hidup pula terus meningkat.

Benar, kita kena mengambil langkah drastik untuk tidak terlalu bergantung kepada subsidi kerajaan.

Benar, kita kena berusaha untuk menaikkan taraf ekonomi kita dengan membuat perkara-perkara yang boleh menambahkan hasil pendapatan kita seperti kerja sambilan di rumah.

Benar, kita kena berjimat cermat dalam menghadapi semua kenaikan harga barang ini.

Tetapi, bukankah kita melantik sesebuah kerajaan untuk membela nasib rakyatnya? Bukankah kita melantik sesebuah kerajaan untuk mengurus tadbir hasil mahsul negara dengan baik? Bila keluarnya laporan audit negara sebegini, adakah patut ketam mengajar anaknya berjalan lurus?

Fikir-fikirkanlah dan buat keputusan sewajarnya. Saya bercakap dan memberi komen atas pengurusan kerajaan sekarang, bukan atas dasar parti politik. Bagi saya, jika pihak satu lagi memerintah negara dan mengamalkan dasar yang sama, pasti komen yang sama juga saya akan berikan!



sifu rumah lelong, jutawan hartanah, pelaburan hartanah

Wordless Wednesday - Bila Sibuk Dengan Job Lain...

Ini la jadinya bila dah ada job lain. Blog sendiri pun dah tersadai. Sabar je la ye...


- sumber gambar - British Council -
- sent via Blogger Mobile -


Running Man Episod 175

RUNNING MAN [ENGLISH SUB]
EPISODE 175
( Park Hee Soon / Gong Yoo )
“Escape Race” 
ON AIR : 8 December 2013 (SBS TV Channel)
Guests : Park Hee Soon and Gong Yoo
Location : South Korea
Main : Yoo Jae SukKim Jong KookHaHaKang Gary
            Ji Suk JinLee Kwang SooSong Ji Hyo
Mission : To complete all missions, To escape
Guest’s Experience on Running Man :
Park Hee Soon : 1st time – New Guest
Gong Ji Chul : 1st time – New Guest

TEAM : 9 persons are splited into 3 teams
Orange Team : Gong Yoo, Yoo Jae Suk, Lee Kwang Soo
Blue Team : Park Hee Soon, Kim Jong Kook, HaHa
Green Team : Song Ji Hyo, Kang Gary, Ji Suk Jin

NEXT EPISODE : Kim Kwang Kyu, Jun Hyun Moo, Muzy, Lee Juck, Jang Ki will be the special guests.

Please watch Running Man English Sub EP.175 by kshownow as below.
Dailymotion
(Links belong to the subber)
Source 1



(credit: RunManClub.net)



sifu rumah lelong, jutawan hartanah, pelaburan hartanah

Running Man Episod 174

RUNNING MAN [ENGLISH SUB]
EPISODE 174
( Bora [Sistar] / Lee Seung Gi / Han Hye Jin )
“The Number Race” 
ON AIR : 1 December 2013 (SBS TV Channel)
Running Man EP.174 Eng Sub

Running Man EP.174 (English Subtitle)

Guests : Bora [Sistar], Lee Seung Gi and Han Hye Jin
Location : Sport Center, Swimming Pool, Bus Station, Makchang HaHa’s Shop in Seoul Mapugo, Warhouse, Sang-am Dong, South Korea
Main : Yoo Jae SukKim Jong KookHaHaKang Gary
            Ji Suk JinLee Kwang SooSong Ji Hyo
Mission : To complete all missions, To guess the final number
Description : This episode is about the number race. This is a variety show, please watch and enjoy the show on Running Man EP.174 (Eng Sub) as below.

Guest’s Experience on Running Man :
Lee Seung Gi : 2nd time – He joined in Running Man EP.120-121
Yoon Bora [Sistar] : 2nd time – She joined in Running Man EP.95
Han Hye Jin : 2nd time – She joined in Running Man EP.133-134 & 136

TEAM : 10 persons are splited into 5 couples
Purple Team : Bora [Sistar] & Kim Jong Kook
Red Team : Han Hye Jin & Yoo Jae Suk
Green Team : Lee Seung Gi & Lee Kwang Soo
Pink Team : Song Ji Hyo & Kang Gary (Monday Couple)
Yellow Team : Ji Suk Jin & HaHa

NEXT EPISODE : Park Hee Soon and Gong Yoo will be the special guests.

Please watch Running Man English Sub EP.174 by kshownow as below.
Dailymotion
(Links belong to the subber)
[ENGLISH SUB] Running Man EP.174 [Source 1 (1-2)]

[ENGLISH SUB] Running Man EP.174 [Source 1 (2-2)]

(credit: RunManClub.net)



sifu rumah lelong, jutawan hartanah, pelaburan hartanah

Promosi Jualan Pembukaan CompuShack Tinggal 3 Hari Sahaja Lagi!

Assalamualaikum semua. Entri pendek je hari ni. Saya ingin menguar-uarkan bahawa promosi jualan pembukaan kedai online saya - CompuShack - akan berakhir dalam masa 3 hari lagi. Setakat ini sambutan agak menggalakkan daripada rakan-rakan semua. Terima kasih atas sokongan anda.



Pelbagai pilihan yang menarik!

Jadi, bagi mereka yang ingin membeli dan memiliki thumbdrive dan powerbank yang comel-comel belaka ni, boleh la layari blogshop saya di www.compushack.com.my

Cepat! Jangan lepaskan peluang ini! Barang-barang comel ini menanti anda semua!

sifu rumah lelong, jutawan hartanah, pelaburan hartanah

Blogger Hartanah & Kewangan

Blog Yang Saya Baca