Property ke-3 - Taman Tasik Utama, Melaka


assalamualaikum...

dah lama aku tak update blog nih. dah macam nak bersawang aje. macam rumah lelong aku...

sekarang nih busy dengan macam-macam hal. hal keje, hal rumah lelong...tambah2 lagi bila stesen bas puduraya tu dah pindah ke bukit jalil. lagi la jauh nak menapak balik melaka. penat2...

ok lah, nak continue kat mane pun aku tak tau. biar la aku continue dari cerita bidding dekat king hotel hari tu....

aku pegi masuk bidding kol 10 pagi. tengok tak ramai orang. so aku masuk register untuk bidding.. check2 ada sorang lagi yang bid rumah yang sama yang aku nak bid - rumah apartment, taman tasik utama. bagus untuk sewa, but since apartment nih kat tingkat atas, so aku target student @ budak-budak bujang je la. tak target orang yang ada famili. jenuh nak naik tingkat atas tetiap hari tu. aku dah survey rumah tu. condition bagus, cuma kene cat & check leakage kat pintu depan rumah. satu kipas ceiling kat bilik tido tak jalan, kene check wiring la tu.

property aku dimulakan dulu since that property aku je yang ada lebih dari sorang bidder. start dari RM37,500, rounded up jadik 40k....tup2 terus final call 50k. alhamdulillah aku menang. terus sign contract & bayar extra money.

lepas nih aku akan cerita pulak masa masuk rumah kat nuri court. later...

2 komen:

Catat Ulasan

Apa komen anda tentang artikel di atas?

Blogger Hartanah & Kewangan

Blog Yang Saya Baca