Jangan Beli Kuih Babi~!!

kuih raya, hari raya
Salam semua...

Sure korang terpikir apsal aku taip entri nih. Kesian orang melayu sekarang, sedikit demi sedikit di'babi'kan oleh bangsa asing.

Maaf la kalau bahasa kasar, tapi itu la hakikatnya. Kalau dihimpunkan jumlah lemak babi yang dah masuk dalam badan korang, agak2 ada dapat satu ekor tak?

Nih pengumuman yang terbaru dibuat oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) pasal produk berjenama QBB Pure Ghee. Tak pernah dengar? Meh aku tunjukkan ape bende produknya.


qbb,ghee,minyak babi,qbb pure ghee

Haa tu lah dia...confirm korang / bini korang ada guna masa buat kuih raya kan? Jadi, apa tindakan korang???

Kengkawan, sekarang la masa kita berjihad. Mana yang patut diboikot tu, korang boikot lah. Bukan apa, bila tengok masalah sosial yang makin melarat sekarang nih, aku percaya salah satu faktornya ialah apa benda yang masuk dalam perut mereka, yang menjadi darah daging mereka.

Fikir-fikirkan lah. Tepuk dada, tanya iman...

---------------------------------------------------------


ppim,jakim



ppim,jakim

Blogger Hartanah & Kewangan

Blog Yang Saya Baca