Kenapa Aku Melabur Dalam Hartanah?


Assalamualaikum kepada semua...

Memandangkan takde cerita menarik yang ingin dikongsikan bersama, maka aku nak share dengan korang kenapa aku join geng2 hartanah (bro pie, bro tuanbri, bro faris, sis rohaniah dll) untuk melabur dalam bidang hartanah.

Dulu, aku pun macam kawan-kawan yang lain, pernah buat bisnes secara kecil-kecilan. Jual topup prepaid, jual barangan HPA, sekarang nih masih lagi jual nasi lemak (tapi bulan Ramadhan off la kejap). Tapi aku rase aku tak serasi dengan bidang jualan nih disebabkan komitmen aku dengan kerja & keluarga. Agak susah sikit untuk dibuat bagi aku la.

Bila aku baca2 blog geng2 hartanah ni, aku rase teruja, tapi ada jugak rasa takut2 sikit. Yelah, nak beli rumah kan. Dah la mahal, kang takut tak mampu nak bayar. Tapi bila dah belajar teknik2 yang dilakukan oleh geng2 hartanah nih, baru ada rasa keyakinan dalam diri untuk menceburkan diri dalam bidang nih.

Nanti aku akan sambung lagi cerita aku macam mana aku mengorak langkah dalam bidang hartanah nih...

3 komen:

Catat Ulasan

Apa komen anda tentang artikel di atas?

Blogger Hartanah & Kewangan

Blog Yang Saya Baca