Penyewa Asing


Assalamualaikum semua,

Seperti yang korang tau, aku ada post satu entri pasal apartment untuk disewa di Taman Tasik Utama, Melaka. Jadi, ramai la yang telefon & sms aku (walaupun aku cakap aku tak layan sms). Salah seorang daripada mereka ialah seorang foreign student dari Syria. Dia belajar di MMU. Walaupun MMU tu jauh sikit dari apartment aku tu, tapi dia try gak tanya pasal apartment aku.

Jadi aku nak tanya korang la. Kalau korang kat tempat aku & decide untuk amek student nih sebagai tenant korang, ada tak special arrangement yang korang akan buat - tak kira la dari segi deposit ke, rules ke, bayaran sewa ke, etc.

Aku agak takut2 sikit nak amek foreigner as my tenant. Yelah, takde pengalaman. Tu yang nak tanye korang tu...

Jangan lupa follow blog aku! Klik butang Follow di sebelah tu~!!

6 komen:

Catat Ulasan

Apa komen anda tentang artikel di atas?

Blogger Hartanah & Kewangan

Blog Yang Saya Baca