Cara Untuk "Enable"kan "Right-Click"


Assalamualaikum semua...

Korang mesti pernah browse website yang mana website tu tak allow korang untuk copy/right-click command. Jadi, jenuh la korang memikirkan macam mana la nak copy content website tu...

Jadi aku nak sharekan korang satu tip macam mana untuk membolehkan korang untuk copy content dalam website tu.

Cara-caranya:

  1. Bukak website yang korang nak copy tu.
  2. Taip javascript:void(document.oncontextmenu=null) kat dalam ruangan url kat atas tu.
  3. Voila! Website tu dah boleh guna "right-click" command.
  4. Pegi dekat "view page source"
  5. Korang copy la apa yang korang nak copy.

Korang try la buat dengan website BERNAMA

Selamat mencuba!

Jangan lupa follow blog aku! Klik butang Follow di sebelah tu~!!

Blogger Hartanah & Kewangan

Blog Yang Saya Baca