'Sesat' Dalam Pelaburan Korang?

Kredit: Adventures-In-Creative-Writing.Blogspot.Com
Assalamualaikum semua...

Biasa tengok sign ni? Mesti pernah punya kan? Aku selalu nampak sticker nih kat belakang kereta orang. Menarik jugak bila tengok sign nih.

Kenapa aku tetiba bring up cerita sticker kereta nih? Actually, sticker nih pun boleh diapplykan bila korang baru nak buat pelaburan. Korang kena pegang prinsip macam kat sticker tu. Korang anggapkan kebanyakan orang yang melabur kat luar tu 'lost' macam korang jugak. Pasal tu orang cakap, kalau nak melabur, jangan ikut orang. Kalau orang masuk longkang, korang pun ikut sama...

Jadi, macam mana tanak 'lost' dalam dunia pelaburan? Jawapannya, carik la 'GPS' untuk korang follow. Kalau nak melabur dalam bidang hartanah, korang follow la macam Azizi Ali ke, bro Pie ke, bro abangensem ke, bro Wakif ke, sis Rohaniah ke, sis CTFaraliza ke, atau ramai lagi 'GPS' kat luar sana tu. Macam tu jugak kalau melabur dalam bidang lain pun.

Jadi, sapa yang dah jadi 'GPS' korang?

p/s: pepatah kata "kalau malu, sesat jalan..."

Jangan lupa follow blog aku! Klik butang Follow di sebelah tu~!!

Blogger Hartanah & Kewangan

Blog Yang Saya Baca