Lagi Komen Pasal SARA 1Malaysia

skim amanah rakyat 1malaysia, sara 1malaysia
SARA 1Malaysia untuk rakyat?
Assalamualaikum semua...

Perbualan tentang Skim Amanah Rakyat 1Malaysia (SARA 1Malaysia) masih hangat diperkatakan.

Kali ni, aku nak ajak korang baca komen dari satu blogger yang aku rasa akan menguatkan lagi hujah kenapa kita tak patut join skim nih.

Harap korang semua dapat terima dengan hati terbuka dan hati mesti kena kuat. Hehe...sebab apa aku cakap gitu? Sebab bahasa yang digunakan datang dari hati dia...takde tapis-tapis kategori U punye. Nih kira kategori 18SG punye komen.


Aku paste sikit first paragraph dari blog dia. Kalau nak baca lagi lanjut, klik link kat bawah tu ye.

Ada adik ni tanya aku pasal SKIM AMANAH RAKYAT 1MALAYSIA... what do I think about it? Aku cakep, I think I smell a rat, oh I think I smell a rat... Bukan apa, sesetengah manusia di Malaya ni ya amat suka bersangka baik sentiasa, khasnya kalau kerajaan tu sendiri yang buat skim whatever skim. Ramai yang akan terus berfikir, sure halal punya tu beb. Walaupun dah sah-sah ada bau bangkai, ntah macam mana ada jugak hidung sipolan sekian-sekian yang masih tercium bau perfume jugak tuh. Ramai orang Melayu kat Malaya berfikiran bahawa orang Melayu itu orang Islam, dan kalau ko sokong (dan ko pangkah calon... err... you know?) orang Melayu - sure berkat dan sure boleh masuk syurga kat akhirat nanti. Dik, orang Melayu tu lain dik, orang Islam tu lain... jangan kompius. Straight to the point, jangan suka kelentong diri sendiri (for whatever reason you have in your mind). Kalau ko sungguh-sungguh jadi Melayu, ko ingat ko akan masuk syurga sebab ko Melayu erk? Dan jangan lupa, ramai orang Melayu memang perasan Islam (tapi perangai sekoq-sekoq cam lahanat), dan ada ramai jugak yang menggunakan (sentimen) Islam untuk buek duik buat bekalan ke liang lahad (beli Coke kat vending machine gitu), dan lagik ramai pulak "do not give a fuck" pasal Islam whatever, jangan ko tak tahu pulak. Jangan kompius benda-benda sempoi sebegini. Dan lagi pulak... ntah sejak bila ahli politik kat Malaya ada kesah halal-haram ntah. Beats me, man.
Baca lagi di sini

p/s: any comments???

Jangan lupa follow blog aku! Klik butang Follow di sebelah tu~!!

Blogger Hartanah & Kewangan

Blog Yang Saya Baca