Check Balance Akaun Tabung Haji Dengan Maybank2u

Assalamualaikum semua. Hari ni saya nak share dengan pembaca semua cara-cara untuk menguruskan akaun tabung haji dengan maybank2u. Tapi sebelum nak uruskan tu, kena la buat linking dulu akaun tabung haji tu dengan maybank2u kita. Boleh rujuk kat artikel saya di sini untuk cara-caranya.

Oklah. Meh ikuti cara-cara untuk check balance akaun tabung haji dengan maybank2u.
  1. Log masuk ke Maybank2u.
  2. Pergi ke ‘Quick Link’ dan pilih ‘Transfer’
  3. Pilih menu ‘Tabung Haji’
Senang je kan? Bila dah pilih link tabung haji tu, kita akan dapat screen macam kat bawah ni. So, rasanya tak perlulah saya explain panjang lebar tentang cara-cara nak check balance akaun tabung haji tu ye.


Selain tu juga, kita boleh buat transaksi fund transfer. Boleh transfer duit tabung haji kita ke akaun maybank kita ataupun ke akaun maybank orang lain. Sama jugak kita boleh transfer duit dalam akaun maybank kita ke akaun tabung haji kita ataupun ke akaun tabung haji orang lain. Transfer change sebanyak RM1 akan dikenakan bagi setiap transaksi, kecuali balance inquiry.
Nak transfer ke mana? Semuanya boleh!

Nak buat pendaftaran haji pun boleh!
Apa lagi! Jom kita pegi ke branch Maybank yang terdekat besok untuk ‘link’kan akaun tabung haji kita!

Blogger Hartanah & Kewangan

Blog Yang Saya Baca